Petitie onafhankelijk onderzoek Windturbines

Wij brengen graag onder jullie aandacht:

Een landelijke petitie, gelanceerd door Stichting Windalarm met steun van vele andere actiegroepen in Nederland, die oproept tot een stop van bouw van meer IWT’s (industriële windturbines) op land, tot dat duidelijk is wat de nadelige effecten zijn op de volksgezondheid.

Wij maken ons, als vereniging,  grote zorgen over industriële windturbines (IWT’s). In heel Nederland zien we steeds meer lokale actie tegen de schadelijke gevolgen van IWT’s voor mensen, dieren en het milieu. Schadelijke gevolgen zijn o.a. slapeloosheid, concentratieproblemen etc. Vergelijkbaar met de problemen die burgers in de buurt van Schiphol ondervinden.

Met het aantreden van het nieuwe kabinet is er bij de landelijke appgroep omwonenden windparken Nederland (OWN) het initiatief ontstaan om een landelijke petitie tegen IWT’s te starten. Het doel van de petitie is eerst gedegen ONAFHANKELIJK ONDERZOEK door de overheid naar de nadelige effecten van IWT’s en naar de noodzaak voor meer IWT’s op land.

Deze maand, oktober 2024, zal de petitie aangeboden worden aan de 2e kamer en willen de initiatiefnemers met Kamerleden in gesprek gaan, omdat binnenkort de (nu nog concept) geluids- en afstandsnormen daar besproken gaan worden. De concept normen zijn zwaar beïnvloed door de windlobby en zijn voor de industrie en exploitanten zeer gunstig, terwijl ze absoluut geen bescherming bieden aan omwonenden. En dat, terwijl de klimaatdoelen ook gehaald kunnen worden zonder extra windturbines op land!

VIND JE OOK DAT ER EERST EEN ONAFHANKELIJK ONDERZOEK MOET PLAATSVINDEN?     LEES DE PETITIE EN TEKEN!